Asset by Sigma är en specialistenhet inom Sigma som levererar systemlösningar inom Asset Management och underhåll. Vårt mål är att ge anläggningstunga verksamheter en maximal och hållbar avkastning på sina anläggningstillgångar. Det åstadkommer vi genom att öka tillgängligheten, effektivisera underhållsarbetet och eliminera risker.

MED SYSTEMLÖSNINGAR FÖR UNDERHÅLL HJÄLPER VI ER ATT FÖRUTSE RÄTT ÅTGÄRD I RÄTT TID.

Asset by Sigma är den största oberoende IT-specialisten inom Asset Management och underhåll i Norden.

Vår historik sträcker sig tillbaka till 1995 när dåvarande Meteorit i Örebro började sin verksamhet kring Maximo. Meteorit blev sedan en del av Sigma 2006, ungefär samtidigt som IBM köpte Maximo av dåvarande MRO Software.

Sedan dess har vi haft förmånen att arbeta med en stor mängd kunder. Tack vare det har vi inte bara blivit specialister på underhållssystem, utan även fått stora erfarenheter av underhåll inom ett flertal olika anläggningstunga verksamheter.

Sedan 2013 har vi även kompletterat vår portfölj med egna mobila lösningar för underhåll, samt ytterligare ett standardsystem; API PRO. Vi har även tillsammans med Microsoft utvecklat en på många sätt ledande lösning för prediktivt underhåll. Gensvaret från marknaden har varit fantastiskt, och vi har dubblerat antalet kunder sedan 2013.

Nordens största oberoende IT-specialist inom Asset Management och underhåll

Vi älskar underhåll och kombinerar bred kompetens med omfattande leveransförmåga för både små och stora åtaganden.

Mångårig erfarenhet

Vi har mer än 20 års erfarenhet av underhåll inom anläggningstunga verksamheter och förstår våra kunders utmaningar.

Framtidens prediktiva underhåll

Vi tror på att förutse underhåll med sensorer och analys, och har en färdig lösning för detta. Vi vet hur framtidens underhåll kan se ut och ge ett ökat värde för våra kunder.

Fokus på tillgänglighet

Er verksamhet är det viktigaste för oss, den måste fungera och vara tillgänglig, samtidigt som underhållet utförs effektivt och risker undviks.

Asset Management & ISO 55000

Vi är en del av anläggningens hela livscykel och har systemstöd för detta. Våra leveranser tar utgångspunkt i ISO 55000 och alla våra seniora medarbetare är certifierade av The Institute of Asset Management.

Care by Sigma

Våra systemlösningar för underhåll ska leva länge, och därför har vi vår förvaltningstjänst Care för support och vidareutveckling.

Partners

För att bygga de helhetslösningar som ger störst värde för kunden samarbetar Sigma med andra leverantörer som är ledande inom sina respektive områden.


Sigma är Gold Business Partner till IBM. IBM utvecklar bl.a. underhållssystemet Maximo.

Sigma är partner med API PRO i Norden för att där återförsälja, implementera och supportera underhållsystemet API PRO.

Sigma har ett djupt samarbete med Microsoft inom flera områden. Bland annat baseras vår lösning för prediktivt underhåll Asset Predict på Microsoft Azure, för vilken Sigma vann det prestigefyllda priset ”Årets partner för mest innovativa lösning” vid Microsoft Partner Awards 2018.

Sigma samarbetar med Idhammar inom Asset Management, främst utbildning, assessments och verksamhetsutveckling.

En tankesmedja bestående av ca 60 industriföretag med syfte att utveckla hållbarhetsfrågor och Smart Maintenance. Sigma är fullvärdig medlem och är även representerad i styrelsen.

Sigma är partner med ides AB i Norden för att där återförsälja, implementera och supportera systemet MasterConcept.